Fotografi av Vargklo [CC-BY-SA-2.5 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en)
Posted: 23 september, 2014 By: Comments: 1

Försökspersoner söks till nytt utrymningsförsök i Stockholm

Knappt har försöksmateriel och utrustning från helgens försök i Kista Science Tower hunnit återställas. Ändå dras idag rekryteringen till nästa serie försök inom samma projekt igång. Nu söker vi försökspersoner till ett försök som ska genomföras i Västra skogens tunnelbanestation i Stockholm den 29-30 oktober. Syftet är, precis som tidigare, att studera människors förmåga att utrymma längre sträckor uppåt, men denna gång genomförs försöket i en av Sveriges längsta rulltrappor. Projektet söker nu  försökspersoner över 18 år i Stockholm med omnejd som kan tänka sig att bidra till forskningen mot en ersättning på två biobiljetter och en menybiljett (dricka och popcorn) på SF. Deltagande beräknas ta ca 45 minuter i anspråk totalt, varav 15-20 minuter består av att gå i själva trappan.

Rekryteringsannons och information om hur du som intresserad försöksperson anmäler dig till försöket finns på denna länk: http://www.brand.lth.se/about-us/news-archive/singlenews/article/foersoekspersoner-soeks-till-utrymningsfoersoek-i-4/. Jag är oerhört tacksam för all hjälp jag kan få med spridningen av denna information. Dela t ex denna post med länkarna nedan, tack!

Observera att det i det här försöket inte spelar någon roll om deltagande försökspersoner har en bakgrund som Brandingenjör eller Civilingenjör i riskhantering (eller närliggande ämnesområden). Det är heller inget hinder att du som intresserad försöksperson har deltagit i något av våra tidigare försök.

Foto: Västra skogens rulltrappor, (c) Vargklo, publicerad under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic, original tillgängligt här: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Västraskogenrulltrappor.jpg#filelinks.

Uppdatering 2014-10-23: Rekryteringen till utrymningsförsöket avslutades 2014-10-19. Fortsätt följa denna blogg om du är intresserad av att delta i framtida studier.

 

  • Posted: 29 september, 2014 Svara

    kaisa toratti says:

    Jag är pensionerad tunneltågförare. 64 år gammal, jobbar nu som volontär på St.Görans akuten och Rödakorscafet på